fr
nl
Ford fiesta

Colin Caresani wint eerste spannende race ondanks druk van Laurens de Wit

10:52 23-08-2020

Het is tijd om te racen op deze zondag. Het heeft flink geregend in Zandvoort, maar de flinke wind uit zee en drie klassen van de DNRT hebben gezorgd dat het circuit bijna droog is en geschikt voor slicks. Vanwege de omgekeerde grid van de eerste tien uit de kwalificatie start Jules Grouwels aan de linkerkant van de grid op de beste startplaats. De rechterkant van de startopstelling wordt helemaal in beslag genomen door de Belgische deelnemers. Milan de Laet staat daar het beste voor met een plaats op de eerste rij.

Jules Grouwels heeft een wereldstart, terwijl Milan de Laet met veel wielspin slecht van zijn plaats komt. Het valt op dat de linkerkant meer grip heeft dan de rechterzijde. Colin Caresani pakt de tweede plaats met de prima van de negende plaats gestarte Laurens de Wit op drie en Dante Rappange op plaats vier. Het is fraai om te zien hoe de Fiesta’s hun weg driedik proberen te vinden in de kombocht van de Hugenholtz. Colin Caresani voelt zich prima op het vochtige circuit en pakt de kop over van Grouwels, die ‘under investigation’ is omdat hij iets te ver vooruit stond op zijn startpositie. Tomas de Backer is de beste zuiderbuur op de vijfde plaats. Hij wordt gevolgd door Rik Koen, die slechts één plaats heeft goed gemaakt na de start en ook door de wedstrijdleiding wordt bekeken vanwege een verkeerde startpositie. Zowel Grouwels als Koen krijgen een tijdstraf van drie seconden.

De eerste drie wagens komen steeds dichter bij elkaar. Jules Grouwels kan het hogere tempo van Laurens de Wit niet bijhouden en moet een plaats inleveren.

Laurens de Wit pakt elke ronde wat tijd terug op koploper Colin Caresani. Jules Grouwels maakt een foutje en verliest kostbare seconden waardoor Dante Rappange de derde positie overneemt. Dylan Derdaele is de beste Belg na het passeren van Tomas de Backer en ligt nu zesde achter Rik Koen, die echter nog een straf aan zijn broek heeft.

De enige dame in het veld Belle Rappange heeft in de Hans Ernstbocht een tikje uitgedeeld aan Nathan Vanspringel, die daardoor spint. De jongedame moet zich voor een drive through straf melden in de pitstraat en doet dat direct.

Aan de kop is de spanning te snijden. Laurens de Wit verschijnt steeds groter in de spiegels van Colin Caresani, terwijl Rik Koen Dante Rappange naar de vierde plaats terug verwijst. Ook Dylan Derdaele passeert Dante. Jules Grouwels is teruggezakt naar de zesde plaats en wordt gevolgd door Kenny Herremans.

Colin Caresani wint deze spannende wedstrijd na flink op de huid gezeten te zijn door Laurens de Wit. Rik Koen komt als vierde over de finish en behoudt die plek ondanks de drie seconden straf. Dylan Derdaele wordt derde en is daarmee de beste Belg.