fr
nl
Drivers news

Daniëlle Geel, racende teammanager met een missie

15:09 03-09-2020

Tijdens de V-Max testdag op Circuit Zandvoort in juni was Daniëlle Geel een nieuw gezicht in de Ford Fiesta Sprint Cup. Een enthousiaste 20-jarige jongedame uit Wieringerwerf met een missie: Teammanager worden van een succesvol raceteam. En daarmee is ze goed op weg, want als management assistant bij Van Amersfoort Racing zit ze al jong op het goede spoor. “Zelf racen vind ik natuurlijk ook geweldig, dit seizoen ga ik daarom twee evenementen in de Ford Fiesta Sprint Cup rijden.”

Racefamilie
Daniëlle’s vader heeft een autoschadebedrijf en een passie voor karten. Logisch dus dat zij al op 9-jarige leeftijd haar eerste kart kreeg. Al vrij snel sloeg het beruchte racevirus toe en was de familie Geel vrijwel wekelijks op een kartbaan te vinden. Naast haar vader werd ook haar jongere broer Mike een fanatieke karter en zo werd karten een echt familie-uitje.

Andere ambitie
Omdat alles steeds professioneler en groter werd was het echter moeilijker het budget hiervoor vrij te maken. In 2016 besloot Daniëlle daarom te stoppen met karten, zodat haar broer toch nog verder kon. “Dat was moeilijk, maar ik gunde het Mike en besloot me op mijn andere ambitie te storten.”

Van Amersfoort Racing
Daniëlle volgt de opleiding International Business en heeft als droom om manager te worden van een succesvol raceteam. Ze vond een stageplek bij Van Amersfoort Racing en dat is natuurlijk een flinke stap in de goede richting. Inmiddels werkt ze bij VAR als management assitant en helpt zij onder begeleiding van Frits van Amersfoort met het management van het VAR European Formula Open team. “Frits helpt mij enorm en ik leer echt ontzettend veel.”

Twee races
Dit seizoen wil Daniëlle naast haar werk bij VAR ook zelf gaan racen in de Ford Fiesta Sprint Cup. Omdat de kalenders van de Formule 3 en de Fiesta’s elkaar echter af en toe in de weg zitten is het voor haar alleen mogelijk de twee laatste races aan de start te verschijnen. “Mijn vader heeft een Ford Fiesta gekocht van een ander team en daarmee ga ik nu racen. Ik heb er veel zin in en hoop een beetje in het middenveld mee te kunnen racen. Ik vind het leuk dat Belle Rappange ook als vrouwelijke coureur meedoet en hoop dat we een beetje op dezelfde snelheid zitten. We gaan het zien in oktober op Circuit Zandvoort!”