fr
nl
Ford fiesta

De Australisch-Nederlandse race van Bert Longin

16:58 18-10-2019

Bert Longin deelde deze week in het succes van het Belgische Solar Team, dat met de BluePoint-zonnewagen de overwinning behaalde, in de Australische World Solar Challenge. Er wacht Longin meteen na zijn terugkeer een andere opdracht en dat is het behalen van de titel in de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup. Tijdens de eerste vrije trainingen van vandaag, zat niet Bert maar zijn zoon Stienes Longin achter het stuur van de blauwe #24 FordStore Feyaerts Ford Fiesta.

Longin senior vertoeft op dit ogenblik nog ergens in de lucht op de vlucht vanuit Singapore, waar hij een tussenstop had.  De titelkandidaat wordt zaterdagochtend rond 07:15 uur op Schiphol verwacht. De kwalificaties starten om 11:40 uur op TT Circuit Assen, waar allereerst nog een privé-briefing moet worden doorlopen. Het worden het nog spannende ogenblikken voor het team van FordStore Feyaerts.

 “We gaan ervan uit dat hij op tijd vanuit Schiphol in Assen aankomt, een kleine twee uur rijden waar we een chauffeur voor geregeld hebben. Maar je weet nooit wat er verkeerd kan gaan, dus nam ik alvast deel aan de briefing en werk ik tijdens de vrije sessies aan de afstelling van de auto voor een regenrace”, verduidelijkt zoon Stienes het plan. “De Fiesta zal voor hem klaar staan zodat meteen kan worden gestart aan de kwalificatie. En, ja, in geval van nood, klaar ik de klus. Onze opdracht is het verdedigen van onze kansen in het Ford Dealer Team Championship.”