fr
nl
Ford fiesta

Finishvlag valt voor raceseizoen 2020 Ford Fiesta Sprint Cup

11:27 18-11-2020

Beste allemaal,

Naar aanleiding van de COVID-situatie in Nederland hebben we helaas moeten besluiten het raceseizoen 2020 zonder echte Finalerace te beëindigen.  Het was een bijzonder 20e jubileumseizoen wat we ons allen anders hadden voorgesteld. Uiteindelijk hebben we toch nog onder moeilijke omstandigheden 3 raceweekenden kunnen organiseren. Het was anders dan alle andere jaren, podiumprocedures zonder crew, geen publiek of sponsoren op de paddock en vrienden of andere fans uitnodigen was er helaas niet altijd bij.

We zijn dan ook ontzettend trots op iedereen die er dit jaar bij was, want ondanks dat er veel anders was, was het racen op het circuit zoals altijd. De strijd om vooraan te rijden was er altijd en de teams werkten als altijd even hard om de auto’s het beste te laten presteren. Ook achter de schermen op het circuit werkte de organisatie hard om de vaak volle programma’s zo soepel mogelijk te laten verlopen. Soms was het door de drukke tijdschema’s aardig doorwerken, maar met elkaar is het toch weer gelukt.

En dan is het tijd om de kampioenen bekend te maken. Normaal gesproken worden de kampioenen elk jaar gehuldigd tijdens het kampioensfeest in Breda, maar dit is ook een onderdeel wat dit jaar helaas anders is. Geen eindfeest, wel kampioenen, want alle rijders en teams hebben toch zeker tijdens alle races hun uiterste best gedaan om het beste eruit te halen!

De kampioenen seizoen 2020 in de divisies zijn:

Divisie 1:

1e Plaats: # 47 – Colin Caresani
2e Plaats: # 9 – Rik Koen
3e Plaats: # 7 – Jules Grouwels

Divisie 2:

1e Plaats: # 1 – Laurens de Wit
2e Plaats: # 77 – Aleksander Olejniczak
3e Plaats: # 80 – Johan Land

Algemeen BE:

1e Plaats: # 32 – Kenny Herremans
2e Plaats: # 97 – Tomas De Backer
3e Plaats: # 99 – Dylan Derdaele

Junior BE:

1e Plaats: # 97 – Tomas De Backer
2e Plaats: # 76 – Milan De Laet
3e Plaats: # 8 – Ruben Valckenaere

Dealer:
1e Plaats: # 32– Ford Store Feyaerts

Dutch Belgium Superstar:
1e Plaats: # 47 – Colin Caresani
2e Plaats: # 1 – Laurens de Wit
3e Plaats: # 9 – Rik Koen

Dan kijken we zeker graag uit naar volgend jaar. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de kalender van 2021 en voor de Ford Fiesta Sprint Cup ziet het er naar uit dat er weer 6 raceweekenden op de planning staan met races in Nederland en in België Het seizoen begint in april en eindigt in oktober. Zo staat circuit Spa-Francorchamps zoals vertrouwd twee keer op de kalender. We hebben ervoor gekozen om tijdens de meeste raceweekenden ook onze andere raceseries te laten rijden waaronder de nieuwe BMW M2 Cup.

Zodra we groen licht hebben van alle circuits en organisaties dan presenteren we zo snel mogelijk de kalender en de inschrijfformulieren voor volgend jaar.

Alle rijders, crew VRM, teams, monteurs, sponsoren en fans bedankt voor jullie inzet, aanwezigheid en steun dit jaar. Het was een jaar wat we met zijn allen niet snel meer gaan vergeten, maar gelukkig kunnen we ook vooruitkijken en daar gloort een kalender met mooie evenementen! Tot in 2021!

Groeten van Dick van Elk en Renata Aartsen