fr
nl
Ford fiesta

Ford Fiesta Sprint Cup: Laurens de Wit pakt eerste pole van 2020

16:29 22-08-2020

Vroeg in de ochtend werd de vrije training van de Ford Fiesta Sprint Cup geteisterd door wisselende weersomstandigheden. De eerste drie ronden konden nog op een droge baan worden verreden, maar toen gingen de hemelsluizen open en het circuit veranderde in een gladde asfaltstrook. Het was onze zuiderbuur Philipp Huart die in de droge beginfase gelijk naar de snelste tijd reed voor de 16 jarige Dante Rappange en Poolse nieuwkomer Aleksander Olejniczak.

Na een kleine vertraging, opgelopen tijdens de eerdere DNRT-races, starten de Fiesta’s hun kwalificatie. Een blauwe lucht, met hier en daar een wolkenpartij, zorgt voor een droge tijdtraining. Alleen de wind is flink aangewakkerd. De coureurs hebben hun Fiesta voorzien van de nieuwe nummerplaat van sponsor Wiseco en gaan er in hun 20 minuten durende stint gelijk voor zitten.

Rik Koen, de jonge rijder van Cor Euser Racing, pakt gelijk de snelste tijd gevolgd door de twee Belgen Kenny Herremans en Philippe Huart. Maar het duurt niet lang tot Dante Rappange en Colin Caresani opstomen naar de topplaatsen. Ook routinier Laurens de Wit, uit de divisie 2 van rijders boven de 24 jaar, heeft de snelheid goed te pakken en pakt de kop. Geruime tijd volgt er een status quo. De top drie blijft gelijk met Tomas de Backer als snelste zuiderbuur op de vierde positie.

Opvallend is dat de eerdere leider Koen terugzakt naar een 11de positie, zich herpakt en doorstoot naar de vierde positie en vervolgens zich nogmaals verbeterd naar de tweede plaats, nipt achter De Wit. Het verschil blijft steken op 0.306 seconde.

Op werkelijk het allerlaatste moment mengt Dylan Derdaele zich nog in de top drie, hij verdringt Dante Rappange naar de vierde plaats.

Door de reversed grid van de top vijf van de Nederlanders en Belgen mag nummer vijf Jules Grouwels morgen de eerste race starten vanaf poleposition, met naast hem vanaf de eerste startrij de Belgische nummer vijf Milan de Laet. De tweede startrij is voor Colin Caresani en Philippe Huart.

Laurens de Wit mag morgen de tweede race dus starten vanaf poleposition, met naast zich als snelste Belg Dylan Derdaele. Vanaf de derde plek start Rik Koen en Kenny Herremans als vierde.