fr
nl
Ford fiesta

Ford Fiesta Sprint Cup start komend weekend op Zandvoort aan derde seizoen

12:05 19-08-2020

De Ford Fiesta Sprint Cup start op zaterdag 22 augustus tijdens de Zandvoort Superprix aan alweer het derde seizoen. Met tweevoudig kampioen Laurens de Wit opnieuw in de gelederen weten de andere deelnemers dat het niet eenvoudig zal zijn om deze zeer constant presterende rijder te verslaan. Maar jonge rijders als Rik Koen en Colin Caresani lieten vorig seizoen al zien dat er met hen rekening gehouden moet worden en het zou zomaar kunnen dat dit seizoen de jeugd de macht grijpt. Maar ook van de Belgische deelnemers mag vuurwerk verwacht worden. Al met al genoeg redenen om voor komende zondag uit te kijken naar twee spectaculaire Ford Fiesta Sprint Cup races. 

Voor dit evenement zijn er een gelimiteerd aantal kaarten te koop. Deze kan je makkelijk en snel aanschaffen via DEZE LINK

België-Nederland
De Nederlandse en Belgische deelnemers aan de Ford Fiesta Sprint Cup strijden in gescheiden klassementen, maar rijden alle races gezamenlijk. Het kwalificatiesysteem van vorig seizoen blijft gehandhaafd. De snelste rijder start vanaf poleposition, met op de lijn achter hem of haar, dus de oneven posities, de coureurs uit hetzelfde kampioenschap. De snelste rijder uit het andere kampioenschap start vanaf positie twee, met achter zich de rijders uit zijn of haar kampioenschap. Daarmee is een mooie strijd door het hele veld gegarandeerd.

Klassementen
Zowel het Nederlandse als het Belgische kampioenschap kent eigen klassementen. Het NL-kampioenschap heeft een Overall-, een Junior- en een +24-klassement. Het B-kampioenschap hanteert een Overall-, een Junior- en een Dealer-team-kampioenschap.

Dutch Belgian Super Star
Naast de strijd in de respectievelijke Belgische en Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup is er dit jaar met zo’n twintigtal Belgische en Nederlandse coureurs opnieuw sprake van de Dutch Belgian Super Star! Voor de meer dan virtuele duels tussen het Noorden en het Zuiden geldt er daarom weer een Top 20-‘overall’ klassering, met 20 punten voor de 1ste, 19 voor de 2de, 18 aan de 3de, enz. Vorig jaar stond er in deze Holland-België geen maat op Daan Pijl. In de wetenschap dat Laurens de Wit, Colin Caresani en Rik Koen de andere Nederlanders waren in de Top 5 en dat Pijl de enige rijder is die er nu niet bij is, weten de Belgische rijders nu al wie de belangrijkste tegenstanders zullen zijn!

Tijdschema
Op zaterdagvrijdag 22 augustus staat de 20 minuten durende kwalificatie van de Ford Fiesta Sprint Cup op het programma om 13:30 uur. 
De eerste race over 30 minuten wordt gereden op zondag 223 augustus om 10.05 uur, de tweede race start op zondag om 13.25 uur, eveneens over 30 minuten.

Gezien de huidige situatie is uiteraard alles onder voorbehoud.

De deelnemers aan de Ford Fiesta Sprint Cup tijdens de opening van het seizoen op Zandvoort zijn (onder voorbehoud):

Nederlands kampioenschap
Jules Grouwels (Jr)
Rik Koen (Jr)
Belle Rappange (Jr)
Dante Rappange (Jr)
Colin Caresani (Jr)
Laurens de Wit
Nikodem Wierzbicki
Aleksander Olejniczak
Johan Land 

Belgische kampioenschap
Tom Feyaerts
Ruben Valckenaere
Nathan Vanspringel
Mathieu Eloy
Kenny Herremans
Milan De Laet
Tomas De Backer
Philippe Huart
Dylan Derdaele