fr
nl
Ford fiesta

Kalender seizoen 2021 Ford Fiesta Sprint Cup compleet

12:26 25-11-2020

Zes raceweekenden voor vierde seizoen van Ford Fiesta Sprint Cup NL+BE!

Na het door omstandigheden drastisch inkorten van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup is men bij V-Max Racing Management vastbesloten om in 2021 een vervolg te brengen aan de succesvolle merkencup en dus te gaan voor een vierde seizoen van de Nederlandse-Belgische Ford-competitie!

De Ford Fiesta Sprint Cup heeft ondertussen zijn bestaansrecht getoond, als betaalbare sprintklasse voor rijders die voordien nog nooit op circuit hadden gereden of hoogstens ervaring opdeden in karting of endurance. Met deur-aan-deur gevechten staat de Ford Fiesta Sprint Cup borg voor mooie inhaalacties, onverwachte wendingen en niet op zijn minst een vol veld Fiesta-coureurs die ronde na ronde voor elke plaats knokken!

Zes raceweekenden staan er op het programma in 2021. Met drie weekenden in Nederland en drie keer racen op Belgische bodem.

Na de Openingsrace op Circuit Zandvoort gaat het met de Spa Euro Race richting het ‘mooiste circuit ter wereld’ en volgt de traditionele Zolder Superprix als derde afspraak. Nadien zijn we met de populaire Gamma Racing Day – hopelijk opnieuw 100.000 toeschouwers op de overvolle tribunes – toe aan een eerste bezoek aan TT Circuit Assen. Met het Racing Festival keert de FFSC-meute een tweede keer naar de Belgische Ardennen en traditioneel valt het doek over de Belgische en Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup tijdens de Hankook Finale Races op TT Circuit Assen!

Ook in 2021 zullen de Nederlanders gedurende alle races de baan delen met de Belgen, voor twee vrije trainingen van dertig minuten, een kwalificatie van twintig minuten en tenslotte twee sprintwedstrijden van telkens dertig minuten.  De Nederlanders behouden een eigen door KNAF erkend kampioenschap, met twee gescheiden Divisies (- 24 jaar en + 24 jaar), terwijl de Belgische coureurs in een algemeen RACB-kampioenschap strijden, plus ondergeschikt de Junior Ford Fiesta Sprint Cup en het zeer gesmaakte Ford Dealer – Team Championship.

Voor de meer dan virtuele duels tussen het Noorden en het Zuiden geldt nog steeds de genaamde Dutch Belgium Super Star ofte een Top 20-‘overall’ klassering, met 20 punten voor de 1ste, 19 voor de 2de, 18 aan de 3de, enz., en bovenal telkens een podium Top 3.

De meeste evenementen worden georganiseerd samen met de Supercar Challenge, Mazda MX-5 Cup en de nieuwe BMW M2 Cup. Ideaal voor teams die meerdere auto’s hebben in diverse raceklassen.

Kalender Ford Fiesta Sprint Cup 2021:

9-10-11 april                            Openingsraces - Circuit Zandvoort (NL)
4-5-6 juni                                  Spa Euro Races – Spa-Francorchamps (B)
9-10-11 juli                               Superprix – Circuit Zolder (B)
6-7-8 augustus                         Gamma Racing Day – TT Circuit Assen (NL)
15-16-17 oktober                    Racing Festival – Spa-Francorchamps (B)
29-30-31 oktober                    Hankook Finaleraces - TT Circuit Assen (NL)