fr
nl
Ford fiesta

Kraan en De Wit winnen ook tweede race Hankook Finaleraces

19:55 21-10-2018

Dominique Kraan heeft een succesvolle tweede seizoenshelft met de overwinning in de tweede race van de Ford Fiesta Sprint Cup tijdens de Hankook Finaleraces op TT Circuit Assen in stijl afgesloten. Laurens de Wit eindigde het seizoen zoals het begon: de Klasse 2-kampioen pakte zijn tweede zege van het weekend.

Laurens de Wit was bij de start als snelste weg en pakte de leiding. Loek Hartog volgde zijn Bas Koeten Racing-teamgenoot als tweede ronde twee in, vóór Dominique Kraan die de derde plaats had gepakt. Net als in de eerste race zette Kraan meteen door: een ronde later lag hij tweede. Ook Lorenzo van Riet ging aan Klasse 1-kampioen Hartog voorbij. 

De voorsprong die De Wit door de gevechten achter hem kon opbouwen werd na enkele ronden tenietgedaan toen Belle Rappange bij de Mandeveen-bocht crashte en de race door de Safety Car onderbroken moest worden. 

Na de herstart sloten Klasse 1-rijders Kraan en Van Riet bij De Wit aan. Voor Klasse 2-coureur De Wit stond enkel de eer van de algemene overwinning—waar niet direct punten voor te scoren zijn—op het spel, maar dat weerhield hem er niet van stug zijn positie vast te houden. 

In de laatste tien minuten lukte het Van Riet dan toch om de leiding te pakken. Ook KNAF-Deltion Academy by JKM-coureur Kraan ging aan De Wit voorbij.

In een thriller van een finish kwamen maar liefst vier wagens zij-aan-zij over de eindstreep. Het was Kraan die de overwinning pakte. Van Riet zag in de laatste bocht zijn eerste zege van het seizoen door de vingers glippen. De coureur van Ferry Monster Autosport eindigde op 0,06 seconde als tweede.

De derde plaats in Klasse 1 ging naar Loek Hartog. Hij verloor na enige tijd de aansluiting met de kopgroep en kwam als vijfde algemeen binnen. 

Klasse 2

De Wit en Marcel Dekker streden in de laatste chicane om de overwinning in Klasse 2. In het gedrang door de laatste bocht nam Dekker de korte route door de chicane, waardoor De Wit als winnaar geklasseerd werd.

Na afloop van de race werden Marcel Dekker en Liroy Stuart gediskwalificeerd vanwege een technische afkeur. Dit liet de tweede plaats in Klasse 2 aan Teun van Dam en de derde plaats aan Rogier de Wit. 

Dominique Kraan (KNAF-Deltion Academy by JKM, winnaar Klasse 1): “Het was nogal spannend! Ik reed samen met Lorenzo een stukje weg maar omdat we met elkaar gingen vechten kon het groepje achter ons weer aansluiten. In de laatste bocht gingen we er met vier man doorheen—mooie reclame voor cup-racen!

“Ik denk dat de reden dat het de laatste races zo goed gaat voor een deel zelfvertrouwen is, weten dat ik het kan, dat ik Loek Hartog kan verslaan. Helaas is dat net iets te laat gekomen, maar ik ben zeker tevreden met het seizoen.”

Laurens de Wit (Bas Koeten Racing, winnaar Klasse 2): “Ik ken Marcel Dekker en Liroy Stuart goed, dus ik had niet verwacht dat ik met zo’n groot gat kampioen zou worden, dat voelt wel extra lekker. 

“Ik heb het dit jaar zo naar mijn zin gehad dat ik denk dat we dit feestje volgend jaar nog een keer gaan doen!”

VOLLEDIGE UITSLAG