fr
nl
Ford fiesta

Laurens de Wit verslaat Rik Koen in slotfase kwalificatie

12:00 13-07-2019

Op een nog vochtige baan, maar met een door de vorige kwalificaties droog gereden ideale lijn, start de Ford Fiesta Sprint Cup Nederland en België hun kwalificatie op Circuit Zandvoort. Daan Pijl gaat er gelijk voor zitten, zet als eerste twee snelle tijden, maar deze worden allebei van hem afgenomen vanwege het niet respecteren van de track limits in de Hans Ernst-bocht en hij moet dus weer helemaal opnieuw beginnen.

Zijn Cor Euser Racing teamgenoot Rik Koen komt bovenaan de lijst te staan voor Laurens de Wit en Liroy Stuart. De Belg David De Saeger verdringt Stuart van zijn derde tijd. Daan Pijl is wederom snel maar ook zijn laatste twee snelle tijden worden van hem afgenomen vanwege het afsnijden van dezelfde bocht. De jonge rijder krijgt een waarschuwingsvlag en moet zich nu echt aan de regels houden.

In de laatste ronde van de kwalificatie verdringt de sluwe Laurens de Wit junior Rik Koen, waarvan ook een snelste tijd wordt afgenomen, naar de tweede plaats.

David De Saeger blijft derde voor Jules Grouwels en de tweede Belg Kenny Herremans. Youri Verswijveren zat er in de beginfase nog goed bij, maar zakt terug naar een zesde positie. Nadat vier maal zijn snelste ronde is afgenomen eindigt Daan Pijl toch nog als zevende voor Liroy Stuart en Colin Caresani, die dit keer een beetje tegenvalt. Jari Benschop maakt de top tien vol.