fr
nl
Ford fiesta

Wiseco geeft Ford Fiesta Sprint Cup extra power

13:47 26-08-2020

Race Winning Brands, toonaangevend fabrikant van hoogwaardige onderdelen voor auto’s en motoren, gaat met haar merk Wiseco Performance Products de Ford Fiesta Sprint Cup ondersteunen. Wiseco zuigers staan in de internationale autosport uitstekend bekend om hun geavanceerde technologie en zorg voor detail. “We zijn een dynamisch bedrijf en de jeugdigheid van de Ford Fiesta Sprint Cup past perfect bij onze identiteit”, verklaart Wiseco Sales Coördinator Jeroen Hoet de keuze voor de populaire opstapklasse. Naast de klasse ondersteunt Wiseco ook het jonge Belgische racetalent Tomas de Backer, wat het internationale karakter van Wiseco benadrukt.  

Wiseco Performance Products is één van de vele hoogwaardige merkproducten die Race Winning Brands in Europa op de markt brengt. Race Winning Brands vindt technologisch de 1.0 Ecoboost van de Ford Fiesta een interessante motor. Omdat voor dit type krachtmotoren bijna geen reserveonderdelen beschikbaar zijn is het voor coureurs, die immers het uiterste van de motor vergen, vrijwel onmogelijk om de motor in topconditie te houden. 

Race Winning Brands heeft een heel scala aan producten beschikbaar voor onder andere deze Ecoboost motoren, die naast op de performance ook een positieve invloed kunnen hebben op de levensduur en betrouwbaarheid. De samenwerking tussen Wiseco en de Ford Fiesta Sprint Cup biedt de deelnemers de kans om, ook in deze moeilijke en onzekere tijden, toch op hoog niveau te blijven racen.

Niet alleen de jeugdige uitstraling van de Ford Fiesta Sprint Cup past goed bij Wiseco, ook het feit dat in deze klasse zowel Nederlandse als Belgische coureurs uitkomen is belangrijk. Race Winning Brands is over de hele wereld vertegenwoordigd en verzorgt vanuit Nederland de distributie van al haar hoogwaardige producten in heel Europa. Het internationale karakter van een raceklasse is dan ook bepalend geweest bij de keuze voor deze samenwerking. 

“We hebben tijdens een testdag op Circuit Zolder Tomas de Backer gekozen als ambassadeur van Wiseco”, vertelt Hoet (rechts op de foto). “Tomas is een jong talent, zeer snel, bovendien sympathiek en dat alles past  bij onze identiteit. Hij rijdt voor het gerenommeerde team Belgium Racing en heeft veelvuldig kampioen Marc Goossens als coach.”

De samenwerking tussen Wiseco en de Ford Fiesta Sprint Cup is ook gebaseerd op duurzaamheid en geldt in elk geval tot en met seizoen 2021. 

Visueel komt de samenwerking tussen Wiseco en de Ford Fiesta Sprint Cup tot uiting via de voorste kentekenplaat op de auto. Een duidelijk zichtbare plek die ook op TV op RTL7 goed in beeld zal komen. Alle uitzendingen zijn terug te zien via de website www.fordfiestacup.nl en op Youtube.