Round 3 – Supercar Madness – Circuit Zolder – 5-6-7 juli 2024

Ford Vanspringel terug van de partij

15:46 24-06-2024

Na een laatste maar ongelukkige aanwezigheid tijdens het Racing Festival in 2022 ontbraken de mannen van Ford Vanspringel vorig jaar bij de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup. Tijdens de komende Supercar Madness op Circuit Zolder op 6 en 7 juli komt de #30 Ford Vanspringel opnieuw aan de start en wel met Geoffrey Vanspringel achter het stuur.

“De ferme klap die ik in Combes op Spa-francorchamps te verwerken kreeg, heeft mij gedurende een lange periode parten gespeeld, met ernstige rugklachten,” blikt Geoffrey terug op de bewuste indrukwekkende aanrijding met een slippende Stefan Barewijk. “Ook hadden wij het met de voortdurende evolutie in de wereld van de automobiel en dus het goed runnen van de drie Ford-garages enorm druk en bleef er geen ruimte over om te denken aan een vernieuwde aanwezigheid van Ford Vanspringel in de Ford Fiesta Sprint Cup.”

Sinds de start van de Ford Fiesta Sprint Cup in 2018 was Ford Vanspringel immer aanwezig en wierpen zij zich op als ferme tegenstanders van de gevestigde waarden zoals Bert Longin, Philippe Huart of nieuwkomer Kenny Herremans. In die missie werden zij aanvankelijk goed geholpen door de ervaren Martin Leburton en David De Saeger. Met deze laatste wonnen zij in 2019 het algemeen klassement en het Ford Dealer Team Championship, terwijl een debuterende Nathan Vanspringel in de Junior schitterde.

“Vorig jaar heb ik één keer in Spa tijdens een testdag opnieuw plaatsgenomen achter het stuur van onze Fiesta,” lacht hij. “De automatismen kwamen vlug terug en kreeg ik echt wel zin om opnieuw te gaan racen in de Fiesta Sprint Cup. Het was niet alleen de competitie die ontbrak, maar nog meer de aangename samenwerking met onze mecaniciens en de vlotte verstandhouding met andere teams, Ford-garages en hun rijders. Big fun. Voor, tijdens en na elke race. Telkens wanneer een Tomas De Backer mij opbelde en hij zijn verhaal deed, besefte ik hoezeer ik die Fiesta-weekends begon te missen. Zo is het idee ontstaan om de auto weer gereed te maken en ons samen met onze crew te organiseren voor de afspraak op Circuit Zolder. Zoals ik al zei, wil ik mij amuseren en een mooi resultaat is dan mooi meegenomen.”

Voor Ford Vanspringel breken alvast drukke dagen aan, want precies één week voordat Geoffrey zijn heroptreden maakt in de Ford-merkencup, beleeft broer Nathan in het voorprogramma van de 24 Uren van Spa zijn debuut in de European GT4. De gewezen Ford Fiesta Sprint Cup-kampioen van 2021 gaat in de Ardennen aan de slag in de gloednieuwe Ford Mustang GT4 en hiervoor wordt nauw samengewerkt met een oude bekende, Team Floral, in 2018 nog kampioen (met Kenny Herremans) in de Ford Fiesta Sprint Cup.

“Het gehele plan van de GT4 is het werkstuk van Nathan, niet op zijn minst vader Patrick en TeamFloral voor de omkadering. Ik ben uitermate tevreden en heel erg trots dat Nathan weer een stapje hoger kan zetten en dit nog steeds onder de vlag van Ford!”

Benelux Ford Fiesta Sprint Cup 2024 – Round 2
Overall:
1. Calvin de Groot 63; 2. Nicolas Bever 57; 3. Tomas De Backer 55; 4. Jenson de Leeuw 54; 5. Mathias Ronzani 42; 6. Martin Scarnière 42; 7. Sonny Gevaert, Peter Wuyts 35; 9. Stefan Barewijk, Johan Land 20; 11. Tristan Földesi 18; 12. Lukas Stiefelhagen 8

Junior: 1. Calvin de Groot 70; 2. Jenson de Leeuw 63; 3. Mathias Ronzani 59; 4. Martin Scarnière 53; 5. Sonny Gevaert 46; 6. Tristian Földesi 17; 7. Lukas Stiefelhagen 11

Gold Cup: 1. Nicolas Bever 86; 2. Peter Wuyts 66; Johan Land, Stefan Barewijk 32

Ford Dealer Team Cup: 1. Garage Vermeire #143 65; 2. Garage Vermeire #3 58; 3. FordStore Feyaerts #97 53; 4. Garage Vermeire #113 50; 5. FordStore Feyaerts #73 42; 6. Garage Vermeire #43 40; 7. Dekker Autogroep 37; 8. Garage Vermeire #77 17