Ford fiesta

Jenson de Leeuw gaat voor de Benelux-titel!

12:29 12-03-2024

Jenson de Leeuw maakte eerder al bekend dat hij voor een volledig seizoen gaat in de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux en nu kennen we ook de ambities van de rijder van MV Motorsport.
 

“Ik ga voluit voor de titel in de Ford Fiesta Sprint Cup,” zegt de 17-jarige tiener uit het Nederlandse Zeewolde in de provincie Flevoland. “Vorig jaar heb ik alvast getoond dat ik vooraan in het veld een rol van betekenis kan spelen en dus ga ik dit jaar voor de overwinningen, dikke punten en het winnen van het kampioenschap. Het is op basis van die opgedane ervaring dat wij, gekoppeld aan het haalbare budget, gekozen hebben om verder te gaan in de Fiesta Cup. Bovenal was het aangenaam samenwerken met Maikel Verkade en het klikte ook goed met de monteurs van MV Motorsport. Ik kijk er echt naar uit om in mijn vertrouwde #54 aan de start te verschijnen van de eerste confrontatie op Circuit Zandvoort!”

Het was pas in het vierde raceweekend van het seizoentijdens Jack’s Racing Day op TT Circuit Assen, dat de naam van Jenson de Leeuw voor de eerste keer verscheen op de entry van de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux. Na een tweede kennismaking op Circuit Zandvoort volgde een voor Jenson toch wel aparte ervaring: racen op wat bekend staat als het mooiste circuit ter wereld!

“Dat ik daar in de Ardennen op het podium stond, had voor mij een speciale waarde. Ik was negen jaar of zoiets en mocht met mijn ouders mee naar Spa, maakte er kennis met Francorchamps en zag op het circuit de auto’s voorbijsnellen. Daar dacht ik aan, toen ik op het ereschavot plaatsnam. Door het achteraf wijzigen van de uitslag van de eerste wedstrijd, moest ik uiteindelijk genoegen nemen met een zevende plek, dat was even minder leuk, maar in de tweede race maakte ik dat verlies ruimschoots goed door opnieuw derde te eindigen, achter niemand minder dan Tomas De Backer en Alan Czyz.”

Na de Spa-missie, ging het op The Cathedral of Speed crescendo en won Jenson prompt de eerste wedstrijd voor Esmee Kosterman en Calvin de Groot!

“Dat ik tijdens dat laatste weekend won, gaf mij zoveel voldoening, doordat ik pas de woensdag daarvoor tot een last minute akkoord was gekomen om deel te nemen aan de Finaleraces. Op zondagavond hebben wij meteen met Maikel Verkade van MV Motorsport gesproken over de mogelijkheden om in 2024 onze samenwerking voor een geheel seizoen door te zetten.”

Jenson volgt in Zwolle een opleiding als technisch specialist autotechniek, georiënteerd naar internationale motorsport.

“Een bewuste keuze. Mijn doel is van het racen mijn beroep te maken. Die technische bagage moet mij helpen om door te groeien naar een hoger niveau in de racerij en mijn droom is endurance-races, zoals Daytona, Le Mans, 24 Uren van Spa!”

Met die bijzondere voornaam stond het alvast in de sterren geschreven dat Jenson vroeg of laat kennis zou maken met de gemotoriseerde sporten.

“Mijn opa volgde destijds de Formule 1 en toen mijn ouders bij hem op bezoek waren, hoorden zij de naam ‘Jenson Button’! Zij vonden dat een mooie voornaam en besloten mij die naam te geven. Ik debuteerde in de Nederlandse ID Engines-karts en won vijftien van de achttien races. Ook vorig jaar had ik mijn zinnen hierop gezet, totdat ik samen met mijn ouders en mijn sponsors Baak Automotive, Café Friends Zeewolde, Dutch Carpet Events, Dekker autogroep, Musscher & Sonneveld makelaar, DeKoSign, Mitra Zeewolde, ID Engines en Alra jachtramen het plan ontvouwde om de overstap te maken naar de circuitracerij voor een debuut in de Ford Fiesta Sprint Cup!”