Supercar

Tweede testdag op Circuit Zolder!

11:14 02-02-2024

Door het grote succes van de Oeste Kart/Ford Fiesta Sprint Cup-testdag die op 2 december werd georganiseerd op het Circuit Jules Tacheny de Mettet, waren de betrokken teams vastbesloten om voor een tweede testdag te gaan en deze zal uiteindelijk plaatsvinden op 29 februari, maar op Circuit Zolder!

“Het succes van deze eerste in België georganiseerde testdag vroeg naar meer”, stelt Tomas De Backer, uittredend Benelux-kampioen en betrokken partij bij de organisatie van de testdagen. “Vooral omdat we met het grote aantal kandidaten – 24 rijders kregen de gelegenheid kennis te maken met de Fiesta in Cup-versie – de rijtijd dienden te beperken en sommigen op hun honger bleven. Daarom is er deze tweede testdag waarin we het aantal rijders bewust willen beperken, zodat het kleinere kransje kandidaten meer tijd krijgen achter het stuur van één van de beschikbare Fiesta’s.”

Ook de beslissing om deze keer te testen op Circuit Zolder, is een bewuste keuze.

Zo zegt Maikel Verkade van MV Motorsport het volgende: “Omdat kandidaat-rijders op die manier meteen kennismaken met een circuit dat op de kalender staat van de Ford Fiesta Sprint Cup en zij aldus in nauwe samenwerking met een data-man het specifieke tracé onder de knie krijgen en, ja, zich al kunnen voorbereiden op wat nog komen gaat gedurende het komende, zevende seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup!”

Meer rijtijd, dat wil ook zeggen dat de kostprijs wordt opgetrokken.

“Eigenlijk willen we in de eerste plaats rijders aan de beurt laten komen die reël bezig zijn met een deelname in 2024 en deze uitgebreide test beschouwen als een ultieme kennismaking, alvorens alles te finaliseren,” stelt Johan Land van NiceRacing-29Raceland.

Jelle Koeten van Bas Koeten Racing voegt toe: “Om hierbij te helpen, zijn we akkoord om het inschrijfrecht voor deze test te verrekenen in het finale budget dat dient aangebracht te worden voor een volledige deelname aan de Ford Fiesta Sprint Cup.”

Dat zo’n testdag het nodige effect resulteert, bewijst de interesse en niet op zijn minst de toezeggingen voor het komende seizoen van de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup.

“Mettet, de link met karting of C1 Racing en de komst en het doen en laten van Calvin de Groot in de Fiesta Cup, zijn elementen die de interesse voor de Ford Fiesta Sprint Cup aanzienlijk hebben vergroot,” klinkt het tenslotte bij Jo Lambrecht van Oeste Racing!

Wie interesse heeft om op Circuit Zolder nader te komen kennismaken met één van de Fiesta’s, kan een mail sturen naar: media@fordfiestacup.nl