Ford fiesta

Dit seizoen moet het gaan gebeuren voor Stefan Barewijk

13:36 21-02-2023

Stefan Barewijk kan niet wachten tot het nieuwe Ford Fiesta Sprint Cup seizoen half april op Circuit Zandvoort van start gaat. Ondanks zijn kampioenschap vorig seizoen in de divisie 2 voor rijders boven de 25 jaar heeft de 36 jarige inwoner van het Noord Brabantse Vlijmen de lat voor het komende seizoen nog een stuk hoger gelegd. “Mijn eerste jaar in 2021 zie ik als een kennismaking met de Cup. Mijn tweede jaar was een leerjaar, waarin ik wel Senior Kampioen ben geworden en 7e algemeen, maar nu in mijn derde jaar moet het echt gaan gebeuren. Mijn doelstelling is om te gaan knokken voor het algemene podium. Ik wil de strijd aangaan met de jonkies.”

Succesvolle samenwerking
Voor het komende jaar wordt de succesvolle samenwerking tussen Stefan Barewijk, het Technova College en het team van Bas Koeten Racing voortgezet. Het Technova College, onderdeel van ROCA12, is een middelgrote MBO met ruim 5.500 studenten, waar 120 verschillende opleidingen gevolgd kunnen worden. De richting motorvoertuigentechniek leidt studenten op die, afhankelijk van hun eigen niveau, kunnen kiezen uit automonteur, 1e technicus en technisch specialist. “Fleur, die dit team al jarenlang begeleidt, blijft gelukkig met de nieuwe studenten bij het team betrokken. Zij kent de auto van A tot Z, en met de nieuwe motor van Race Winning Brands en het enthousiasme van de groep heb ik er enorm veel vertrouwen in,” aldus de enthousiaste rijder.

Loftrompet
“Ik snap helemaal waarom veel jongens en meisjes uit de karting graag met de Fiesta op het circuit willen testen en eventueel hun doorstart willen maken in deze Cup. Ik vind de Fiesta een geweldige auto. Weliswaar met weinig vermogen, maar je kan er knetterhard mee door de bochten gaan met links en rechts naast je tegenstanders met gelijkwaardig materiaal. Een onwijs gave competitie waar je echt het racen leert.”

Focus
“Ik bereid mij voor dit seizoen nog beter voor. Ik moet meer de rust in mijn hoofd behouden en meer gefocust zijn wat er op de baan allemaal gebeurt. Ik heb veel geleerd van mijn crash op Spa-Francorchamps vorig jaar. Ik krijg steeds meer ervaring in wat niet en juist wel te doen. Het wordt ook meer een familie-uitje. Mijn zoontje Max van 1½ heeft nu de leeftijd om mee te gaan, samen met mijn vrouw en mijn achtjarige dochter Dani. We hebben een caravan gekocht die wij kunnen parkeren op de paddock. Ik kan me daarin tussen de sessies door beter ontspannen in een relaxte sfeer met mijn familie. Omdat we op het circuit blijven ben ik meer betrokken bij het team, kan ik de data beter doornemen om de auto en ook mijzelf sneller te maken.”

Sponsor
‘”Ik ben werkzaam bij MAX’S Mobility in Apeldoorn, een onderdeel van de Volvo Nieuwenhuijse groep. Veel van onze voorraad komt voort na inruil bij een van de Nieuwenhuijse vestigingen, waarbij mijn team zorgt voor een nieuwe beleving in het verkopen van auto’s en ik mag daarin de leiding geven. MAX’S komt groot op de zijkant van mijn Fiesta te staan, maar gezien het een nieuw bedrijf is, zijn de marketingbudgetten nog niet groot genoeg om mij volledig te sponsoren. Mede daarom ben ik nog hard op zoek naar nieuwe partners die ik mee mag nemen in mijn avontuur in de Fiesta Cup 2023,“ besluit Barewijk zijn verhaal.

Meer nieuws van de Supercar Madness

Rijdersnieuws

Debuut voor 22-jarige Martin Scarnière!

Ford fiesta

Prettige kennismaking met de Ford Fiesta

Ford fiesta

V-Max-kampioenen Ford Fiesta Sprint Cup Benelux gehuldigd

Ford fiesta

Vol huis bij testdag op Circuit Mettet!

Ford fiesta

Een zevende seizoen voor de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux in 2024

Race 2

Esmee Kosterman sluit seizoen af met winst in Assen

Race 1

Jenson de Leeuw in spectaculaire race naar de overwinning

Kwalificatie

Calvin de Groot in Assen knap naar poleposition

Ford fiesta

Tomas De Backer, of toch nog Alan Czyz?

Ford fiesta

Kennismaking wordt successtory

Race 2

Tomas De Backer pakt op Circuit Zolder de volle buit

Race 1

Tomas De Backer beslist duel met Alan Czyz in zijn voordeel

Special

Wilfred Harmsen is de ‘Track Limits fluisteraar’

Ford fiesta

Cornelis Carosserie met Calvin de Groot en Oeste Racing!

Ford fiesta

ELLIS SPIEZIA AAN DE START TIJDENS SPA EURO RACE!

Ford Fiesta

Oeste Racing met Calvin de Groot

Ford fiesta

Nitro Racing met Duitser Björn Dietrich aan de start !

Ford fiesta

BENELUX ERKENNING VOOR FORD FIESTA SPRINT CUP

Ford fiesta

Dit seizoen moet het gaan gebeuren voor Stefan Barewijk

Circuitdag

Grote belangstelling bij VRM-testdag op Circuit Zandvoort

Ford fiesta

Esmee Kosterman gaat met Bas Koeten Racing voor Fiesta-titel

Ford fiesta

Huldiging kampioenen seizoen 2022

Ford fiesta

KNAF en VRM organiseren contactdag op Circuit Zandvoort

Ford fiesta

Race Winning Brands wordt exclusief motorenleverancier

Driver announcement

Ford junioren Van de Craats en Roodenburg promoveren naar BMW M2 Cup