Ford fiesta

V-Max-kampioenen Ford Fiesta Sprint Cup Benelux gehuldigd

10:58 15-12-2023

Op de thuisbasis van V-Max Racing Management in Breda zijn vrijdagavond 8 december de kampioenen van het seizoen 2023 gehuldigd. De top drie in de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux mochten het podium beklimmen om daar hun fraaie en dik verdiende trofeeën in ontvangst te nemen.

Het is inmiddels een mooie traditie geworden dat V-Max Racing Management zijn kampioenen tijdens een feestavond in het zonnetje zet. Dit keer was gekozen voor de thuisbasis van VRM in Breda en opnieuw was de opkomst van rijders, teamleden, vrienden, familie en bij de organisatie van V-Max betrokken medewerkers bijzonder groot.

Dick van Elk, die de presentatie voor zijn rekening nam, keek niet alleen terug naar het afgelopen seizoen, maar ook naar de plannen voor 2024. De kalender voor komend seizoen was al in een eerder stadium naar buiten gebracht. Positief nieuws kwam er over de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux, waar bij een recent gehouden testdag in Mettet rond de 24 kandidaten kwamen opdagen waarvan meerdere ook serieuze plannen hebben om in 2024 in deze opstapklasse aan de start te verschijnen. Daarnaast worden er wat aanpassingen gedaan in de opzet van de wedstrijdschema’s waardoor de VRM-kampioenschappen nog aantrekkelijker worden voor de deelnemers. Uiteraard wordt er ook weer gezorgd voor uitgebreide media-aandacht.

Daarna was het tijd om de prijswinnaars richting het podium te roepen. Door zelfs zo laat in het seizoen nog de nodige raceverplichtingen, kon niet iedereen zijn trofee zelf ophalen, maar het was goed om te zien dat toch het overgrote deel van de winnaars in eigen persoon aanwezig was.

De Junior Cup in de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux werd dit jaar gewonnen door Alan Czyz, met Esmee Kosterman op twee en Calvin de Groot op drie. De Groot kon door raceverplichtingen elders in Europa niet in eigen persoon aanwezig zijn. Datzelfde ging op voor Tomas De Backer die de algemene titel in de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux voor zich opeiste. Czyz en Kosterman mochten hier met een tweede respectievelijk derde plaats nog een keer op het podium plaatsnemen.

De Gold Cup van de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux leverde een titel op voor Nice Racing teameigenaar Johan Land, met Stefan Barewijk op twee en Bjorn Dietrich op drie.

Traditiegetrouw werd ook de Eugène Janssen Award uitgereikt. Dit is de speciale award voor een team, rijder of vrijwilliger die zich onderscheiden heeft en die daarmee de herinnering aan Eugène Janssen waardig is. De award ging dit keer naar Koen Wijckmans voor zijn onvermoeibare inzet voor met name de Belgische deelnemers in de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux.

Nadat alle trofeeën waren uitgereikt, kon de dj de volumeknop weer opendraaien en werd er onder het genot van hapjes en drankjes nog uitgebreid teruggekeken op het afgelopen seizoen en plannen besproken voor 2024.

Meer nieuws van de Supercar Madness

Rijdersnieuws

Debuut voor 22-jarige Martin Scarnière!

Ford fiesta

Prettige kennismaking met de Ford Fiesta

Ford fiesta

V-Max-kampioenen Ford Fiesta Sprint Cup Benelux gehuldigd

Ford fiesta

Vol huis bij testdag op Circuit Mettet!

Ford fiesta

Een zevende seizoen voor de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux in 2024

Race 2

Esmee Kosterman sluit seizoen af met winst in Assen

Race 1

Jenson de Leeuw in spectaculaire race naar de overwinning

Kwalificatie

Calvin de Groot in Assen knap naar poleposition

Ford fiesta

Tomas De Backer, of toch nog Alan Czyz?

Ford fiesta

Kennismaking wordt successtory

Race 2

Tomas De Backer pakt op Circuit Zolder de volle buit

Race 1

Tomas De Backer beslist duel met Alan Czyz in zijn voordeel

Special

Wilfred Harmsen is de ‘Track Limits fluisteraar’

Ford fiesta

Cornelis Carosserie met Calvin de Groot en Oeste Racing!

Ford fiesta

ELLIS SPIEZIA AAN DE START TIJDENS SPA EURO RACE!

Ford Fiesta

Oeste Racing met Calvin de Groot

Ford fiesta

Nitro Racing met Duitser Björn Dietrich aan de start !

Ford fiesta

BENELUX ERKENNING VOOR FORD FIESTA SPRINT CUP

Ford fiesta

Dit seizoen moet het gaan gebeuren voor Stefan Barewijk

Circuitdag

Grote belangstelling bij VRM-testdag op Circuit Zandvoort

Ford fiesta

Esmee Kosterman gaat met Bas Koeten Racing voor Fiesta-titel

Ford fiesta

Huldiging kampioenen seizoen 2022

Ford fiesta

KNAF en VRM organiseren contactdag op Circuit Zandvoort

Ford fiesta

Race Winning Brands wordt exclusief motorenleverancier

Driver announcement

Ford junioren Van de Craats en Roodenburg promoveren naar BMW M2 Cup