Ford Fiesta

Oeste Racing met Calvin de Groot

13:16 06-04-2023

Het Belgische Oeste Racing verschijnt in de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup aan de start met de 19-jarige Calvin de Groot. De komst van de Nederlandse jongeling bij de formatie van Jo Lambrecht is een goed voorbeeld van hoe jongeren vanuit de karting kunnen doorgroeien naar de circuitracerij. 

 

Jo Lambrecht is een man van vele oorlogen. Na een debuut in karting en een switch (met Opel, vader Lambrecht runde vele jaren een Opel-garage) naar de Belgische rally’s, zagen we hem een hele tijd op circuit meedraaien in de Belgische toerklasse en de 24 Uren van Spa. Vooral de Vectra en later Astra, klaargemaakt door Marc ‘Ceco’  Ceulemans, lieten hem toe vooraan een flinke tijd mee draaien. Het was overigens binnen dezelfde structuur dat een zekere Bert Redant zijn allereerste race beleefde. Al die tijd liet de karting Jo niet los en dat leidde ertoe dat hij tijdens de koude wintermaanden zijn stek vond aan de Portugese westkust – ‘oeste’ is het Portugese woord voor west – en daar startte met outdoor wintertrainingen. Het vervolg was het vanuit de thuisbasis in Aalter tunen van karts, het verlenen van service en snel volgde de import van het Italiaanse Haase.   

 

“Via Haase-karts en als verdeelpunt voor IAME en Rotax staan wij zeer dicht bij de bron en al te vaak kregen wij van jonge rijders de vraag wat zij konden doen nadat hun kartverhaal ten einde liep en er, jawel, ook over haalbare budgetten werd gesproken, “ vertelt Oeste Kart en Oeste Racing-bezieler Jo Lambrecht. “Zo zijn wij zowel in België, Nederland als Portugal gestart met de C1 Cup. Het liet jongens en meisjes toe de overstap te maken naar de autosport – vandaar Oeste Racing –  om te leren en te proeven van de eerste successen! Oeste Racing eindigde steeds in de top 5, wij wonnen de 24 Uur van Portimao, de 6 uursrace op Circuit Zandvoort en logischerwijze werd er gedacht aan een volgende stap. Sommigen opteerden voor de VW Fun Cup en met Calvin de Groot kwam de Ford Fiesta Sprint Cup ter sprake…”  

Met zijn 150 pk, laagdrempelige technische instap en close racing is de Ford-merkencup duidelijk een prima volgende stap voor Calvin de Groot. 

 

Calvin startte op zijn zesde in karting en was veertien toen hij bij ons begon”, zegt Jo, die voor de Nederlander de JDK Fiesta zal runnen. “Na karting en C1 geven wij hem zo de kans zich in de Ford Fiesta Sprint Cup in de kijker te rijden! Er rust evenwel geen druk op zijn schouders: hij krijgt de tijd om te groeien en resultaten te behalen. In de C1 bewees Calvin met regelmatige ‘pole positions’ dat hij snelle ronden kan rijden én hij is gedreven bezig met autosport. We gaan vol vertrouwen naar de eerste confrontatie met voor zowel Calvin als onszelf volledige nieuwe concurrenten.” 

 

Dat Calvin de Groot met #143 zal racen, heeft dan weer alles te maken met de neef van Jo Lambrecht. De in 2019 dan 22-jarige Björg Lambrecht was een beloftevol renner bij Lotto Soudal en kwam na een val tijdens de Ronde van Polen om het leven. Hij droeg toen het nummer 143. In Aalter leeft de gedachtenis aan Björg nog zeer sterk verder en gezien de Oeste-formatie daar haar thuishaven heeft, lag het in de lijn der verwachtingen dat er een link zou zijn tussen Oeste Racing en de onfortuinlijke wielrenner

Meer nieuws van de Supercar Madness

Rijdersnieuws

Debuut voor 22-jarige Martin Scarnière!

Ford fiesta

Prettige kennismaking met de Ford Fiesta

Ford fiesta

V-Max-kampioenen Ford Fiesta Sprint Cup Benelux gehuldigd

Ford fiesta

Vol huis bij testdag op Circuit Mettet!

Ford fiesta

Een zevende seizoen voor de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux in 2024

Race 2

Esmee Kosterman sluit seizoen af met winst in Assen

Race 1

Jenson de Leeuw in spectaculaire race naar de overwinning

Kwalificatie

Calvin de Groot in Assen knap naar poleposition

Ford fiesta

Tomas De Backer, of toch nog Alan Czyz?

Ford fiesta

Kennismaking wordt successtory

Race 2

Tomas De Backer pakt op Circuit Zolder de volle buit

Race 1

Tomas De Backer beslist duel met Alan Czyz in zijn voordeel

Special

Wilfred Harmsen is de ‘Track Limits fluisteraar’

Ford fiesta

Cornelis Carosserie met Calvin de Groot en Oeste Racing!

Ford fiesta

ELLIS SPIEZIA AAN DE START TIJDENS SPA EURO RACE!

Ford Fiesta

Oeste Racing met Calvin de Groot

Ford fiesta

Nitro Racing met Duitser Björn Dietrich aan de start !

Ford fiesta

BENELUX ERKENNING VOOR FORD FIESTA SPRINT CUP

Ford fiesta

Dit seizoen moet het gaan gebeuren voor Stefan Barewijk

Circuitdag

Grote belangstelling bij VRM-testdag op Circuit Zandvoort

Ford fiesta

Esmee Kosterman gaat met Bas Koeten Racing voor Fiesta-titel

Ford fiesta

Huldiging kampioenen seizoen 2022

Ford fiesta

KNAF en VRM organiseren contactdag op Circuit Zandvoort

Ford fiesta

Race Winning Brands wordt exclusief motorenleverancier

Driver announcement

Ford junioren Van de Craats en Roodenburg promoveren naar BMW M2 Cup